Telegram’ın mali beyanı, 400 milyon dolarlık kripto varlığına sahip olduğunu gösteriyor

Şirketin 2023 mali beyanına göre, CEO’su Pavel Durov’un 24 Ağustos’ta tutuklandığı popüler mesajlaşma uygulaması Telegram’ın geçen yılın sonunda 400 milyon dolarlık dijital varlığa sahip olduğu bildirildi.

2023’ün sonunda uygulamanın yaklaşık dört milyon premium kullanıcısı vardı ve bugün bu sayı beş milyonun üzerine çıktı.

Telegram, 31 Aralık 2023’te sona eren yılda 108 milyon dolar işletme zararı açıklayarak 342,5 milyon dolar gelir elde etti. Financial Times raporuna göre Telegram’ın gelirinin yaklaşık %40’ı “entegre portföy” ve “koleksiyon satışları” kategorilerindeki dijital varlıklarla ilgili işletmelerden geliyor.

Kaynak: Financial Times

Statista’ya göre Telegram, 2024’ün ilk iki ayında uygulama içi gelirinin 11,66 milyon dolar olduğunu bildirdi ve lansmanından bu yana 4 milyar dolardan fazla artış elde etti.

Kaynak: Devlet adamı

Telegram’ın 2023 mali raporu kripto işlemleriyle ilgili ayrıntılar sunuyor

Telegram’ın 2023 mali beyanına atıfta bulunan FT raporunda “entegre cüzdanın, kullanıcıların kripto varlıklarını depolamasına, göndermesine, almasına ve takas etmesine olanak tanıyan bir yazılım programı olduğu” belirtiliyor.

“Koleksiyon satışlarına” gelince, Telegram’ın mali beyanı, şirketin kullanıcılarına kullanıcı adları ve sanal telefon numaraları da dahil olmak üzere çeşitli türde koleksiyon ürünleri sattığını belirtiyor. Şirket ayrıca bu koleksiyonların satışı için kullanıcılar arasındaki işlemleri kolaylaştırıyor ve bu hizmetin sağlanması karşılığında komisyon kazanıyor.

Statista’ya göre Hindistan, 2023 yılında 83,85 milyon kullanıcıyla Telegram indirmelerinde dünyada birinci sırada yer alırken, Amerika Birleşik Devletleri 29,92 milyon indirmeyle üçüncü sırada yer alıyor.

Durov’un tutuklanması zincirleme bir reaksiyonu tetikledi

Durov, uçağı 24 Ağustos’ta Paris dışındaki Le Bourget havaalanına indiğinde tutuklanmıştı. Durov terör, kaçakçılık, komplo, dolandırıcılık, kara para aklama ve daha birçok suçla suçlanacak. Durov, 28 Ağustos’ta gözaltından mahkemeye çıkarıldı.

The Open Network’ün yerel parası olan ve orijinal olarak mesajlaşma uygulaması Telegram tarafından geliştirilen Toncoin (TON), Durov’un tutuklanmasının ardından geleceğin traderlarının varlığın fiyatı üzerine bahis oynadığına tanık oldu.

CoinMarketCap verilerine göre, yayınlandığı sırada TON, son yedi gündeki 6,70 dolardan %21’den fazla düşüşle 5,30 dolardan işlem görüyordu. Aynı zamanda piyasa değeri de yaklaşık %2 düşüşle 13,42 milyar dolara geriledi.

Kaynak CoinMarketCap

Fiyatlardaki düşüşe ve piyasa duyarlılığındaki değişime rağmen, çeşitli teknik ve piyasa faktörleri TON’un toparlanmaya hazır olabileceğini gösteriyor. Piyasa, çöküşü Toncoin ekosistemine önemli ölçüde zarar vermeyen bir olay olarak algılarsa, yatırımcılar bu düşüşü panik satın alma fırsatı olarak görebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir