Suriye’de Türk bayrağına saldırı: Suriyeli komutanlar “provokasyon” konusunda uyardı

Suriye’de Türk bayrağının yakılması Türkiye’de büyük tepkiye yol açtı. Kayseri’de 5 yaşındaki Suriyeli kız çocuğuna bir Suriyelinin tecavüz etmesi de ilçede şaşkınlık yarattı. Yerel Suriyeli askeri yetkililerden bir açıklama geldi.

“PROVOKATÖRLERİ TAKİP ETMEYİN”

Suriye Milli Ordusu 2’nci Kolordu Komutanı Fehim İsa ve Şamiye Cephesi Komutanı Ebul İz, Kayseri’de başlayan ve ardından Türk kontrolündeki Suriye bölgelerine yayılan olaylara ilişkin açıklamalarda bulundu. “Provokatörlere uymamalıyız” diyen Fehim İsa, şöyle devam etti: “Kurtarılmış bölgelerde görevlerini yürüten Türk kardeşlerimize saldıran, kamu ve özel mülkiyete zarar veren provokatörlere uymamalıyız. Nifak ateşini körüklemeli ve Türk bayrağına saygı duymalıyız. Nasıl ki kutsal devrimimizin bayrağı bizim için kutsalsa, Türk bayrağı da bizim için kutsal ve önemlidir ve Türk kardeşlerimizi akıllı ve bilinçli olmaya çağırıyoruz. Kurtarılan bölgeleri belirsizliğe sürüklememelisiniz” dedi.

“HALKIMIZI UZAKTAN HAREKETE GEÇMEYE VE MEŞRU TALEPLERİNİ BARIŞÇA İFADE ETMEYE ÇAĞRIYORUZ”

Şamiye Cephesi Komutanı Ebul İz, Suriye halkının mücadelesinde yanında olan Türk halkının bazı ırkçılarla karıştırılmaması gerektiğini söyledi. Kurtarılan bölgelerin güvenlik ve istikrarının korunmasının önemine vurgu yapan Ebul İz, şöyle konuştu: “Bu açıdan bakıldığında El Şamiyye Cephesi liderliği, üyelerine güvenlik ve emniyetin sağlanması ve halkın korunmasına yönelik görevlerini yerine getirmeleri yönünde talimat vermiştir. ve vatandaşlar.” özel kurum ve kuruluşlar ile bunların çalışanları. “Bu nedenle devrimci halkımızı itidalli davranmaya ve meşru taleplerini barışçıl bir şekilde ifade etmeye çağırıyoruz” dedi.

“KAMUOYUNUN TÜM BİLEŞENLERİ ARASINDAKİ KARŞILIKLI SAYGI İMAJINI BOZANLARDAN HESABI TUTMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

Sivil barışın korunmasının önemine değinen Ebul İz, şunları söyledi: “İnsanlara veya mülklere yönelik her türlü sabotaj ve suiistimal eylemini şiddetle kınıyoruz. Halkın tüm kesimleri arasında barışçıl hareket, barış içinde bir arada yaşama ve karşılıklı saygı imajını bozanlardan hesap sormak için çalışacağız” dedi.

Müşterek güçler bunun yerine Türkiye Cumhuriyeti’nin ilgili kurumlarıyla temas halinde olduklarını açıklayarak, kurtarılan bölge halkına provokatif amaçlarla kişileri takip etmeme çağrısında bulundu.

(IHA)Bu içerik Hazar Saygın tarafından yayınlanmıştır.

ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
O ildeki acil servisler alarm veriyor!  uzman adı O ildeki acil servisler alarm veriyor! Uzman uyarıyor: “Hastaların sorularında artış var”
Karısını yumrukluyordu... Olan biteni şaşkına çevirdi!Karısını yumrukluyordu… Olan biteni şaşkına çevirdi!
“Türk bayrağının yakılması kabul edilemez”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir