Ecevit’e benzetildi: AKP Genel Başkanı Yıldırım’ı savundu: “Devlet başkanımız…” – Son Dakika Siyaset Haberleri

Kemalpaşa’da inşa edilen Millet Bahçesi’ne dönemin TBMM Başkanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın adı verildi. Dün Kemalpaşa Kent Konseyi’nde CHP grubunun teklifi üzerine Binali Yıldırım isminin Bülent Ecevit olarak değiştirilmesi önerildi.

Teklifin doğru olduğuna inanmadığını belirten AKP Grup Başkanvekili ve İl Gençlik Kolları Başkanı Recep Tayyip Taşlak, şunları söyledi: “Cumhur İttifakı olarak bu öneriyi kesinlikle reddediyoruz. Ülkemizin en önemli iki başbakanının isimleri bizimdi. Şu anda adını taşıdığı son başbakan Gazi Meclisimizin başkanlığını yapmış ileri gelen bir kişidir.” “Bu konuda böyle bir öneriyi doğru kabul etmiyoruz. Kesinlikle reddediyoruz. Binali Yıldırım Millet Bahçesi’nin isminin aynı kalmasını istiyorum.”

“15 TEMMUZ NE KADAR ÖNEMLİ…”

CHP yönetim kurulu üyesi Selçuk Karakülçe ise şunları söyledi: “15 Temmuz, AK Parti ve Cumhur İttifakı için önemli olduğu gibi, 20 Temmuz da Türk toplumu için önemli bir tarih. Allah Binali Yıldırım’a uzun ömür versin. Başka yerlerin de sorumlu olması gerekiyor. Önümüzdeki dönemde inşa edilecek.” “Adını sen verebilirsin” dedi.

CHP Meclis üyelerinin öne sürdüğü öneri komisyonlara iletildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir