İstanbul ve Ankara’daki berberler için tatil açıklandı – Son Dakika Türkiye Haberleri

Ticaret Bakanlığı, sektördeki işletmecilerin talep ve önerilerini değerlendirerek ülke genelinde berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftada bir gün kapalı kalmasına karar verdi.

İDARİ YAPTIRIM KARARI AÇIKLANDI

Söz konusu uygulama 1 Temmuz’da yürürlüğe girerken, valiliklerce belirlenen günlerde kapalı olduğu tespit edilen işletmelere idari yaptırım uygulanacağı açıklandı.

İSTANBUL KARARINI AÇIKLADI

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan İstanbul Berberler Odası Başkanı Şükrü Akyüz, İstanbul’daki berberlerin pazar günleri kapalı kalacağını söyledi.

Kararın berberler tarafından memnuniyetle karşılandığını belirten Akyüz, şöyle konuştu: “Aslında böyle bir uygulama vardı ancak Bakanlığın bu konuda hassas davranmasıyla bu durum yasal hale geldi. Esnaflarımızla yaptığımız anket sonucunda 93 Berberlerimizin yüzdesi tatil haftasının Pazar gününe denk gelmesini istiyordu.”

Bu düzenlemeyle berberlerin artık bir gün dinlenip daha dinç olabileceklerini vurgulayan Akyüz, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Tüccarlarımız eşlerine ve çocuklarına zaman ayıramadıkları için böyle bir çözüm bekliyorlardı. Valilik bu konuda zaten bir karar vermişti. Talebimiz doğrultusunda onlar da pazar günleri berberlerin kapatılmasına karar verdiler. Resmi yazı geldiği an İstanbul’daydılar, berberler artık pazar günleri kapalı olacak.”

ANKARA DA “PAZAR” DEDİ

Ankara Berberler, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sezayi Kara da kentteki berberlerin artık pazar günleri çalışmayacağını söyledi. “Berberler olarak bu kararı bekliyorduk. Aslında berberlerin çoğu pazar günleri kapalıydı ancak herkes bu kurala uymayınca kapalı olanlar açılmak zorunda kaldı. Bakanlığın düzenlemesiyle haksız rekabet ortadan kaldırıldı.” Dedi.

Kara, valilikle yaptıkları görüşmede berberlerin pazar günleri kapatılmasının uygun olduğunu belirlediklerini, berberlerin söz konusu karardan memnun olduklarını söyledi.

Kara, pazartesiden itibaren berberlerin haftanın 6 günü çalışacağını söyledi. “Berberlerimiz artık bir gün dinlenme imkanına kavuşacak ve artık daha verimli çalışacaklar. Esnaflarımız artık ailelerine ve sevdiklerine vakit ayıramayacak. Düzenlemeyle berberlerimiz artık kendilerine ve sevdiklerine vakit ayırabilecek. “ dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir