Binance CEO'su BtcTurk Açıklaması: 5,3 Milyon Doları Dondurduk

Binance CEO'su Richard Teng, Binance'in yerli kripto para borsası BtcTurk'e yapılan siber saldırının araştırılmasına yardımcı olduklarını ve bu aşamada çalınan fonların 5 milyon dolardan fazlasını dondurduklarını açıkladı.

Teng, 22 Haziran tarihli bir X gönderisinde, “Binance, BtcTurk'e soruşturmada yardımcı oluyor ve şu ana kadar 5,3 milyon dolardan fazla çalıntı fonu dondurdu” dedi.

Web sitesine göre 5 milyondan fazla kullanıcısı olan BtcTurk, saldırının esas olarak internete bağlı yazılım tabanlı kripto cüzdanlar olan sıcak cüzdanlardaki varlıkları etkilediğini söyledi. Sıcak cüzdanlar sık ​​yapılan işlemlerde daha verimli olsa da kötü niyetli bilgisayar korsanlarına karşı çevrimdışı soğuk depolamaya göre daha savunmasızdır.

BtcTurk'ün 22 Haziran'da yaptığı açıklamada, “Söz konusu siber saldırıdan sadece 10 kripto paranın sıcak cüzdanlardaki bakiyelerinin bir kısmı etkilendi ve varlıkların çoğunluğunun saklandığı soğuk cüzdanlarımız güvende.” Açıklamaya yer verildi.

BtcTurk'ün 22 Haziran tarihli açıklaması, kullanıcıları kötü niyetli saldırı konusunda bilgilendiriyor. Kaynak BtcTurk

Teng, 299.800X takipçisine, soruşturma ekibi daha fazla bilgiye sahip olur olmaz Binance'in her türlü güncellemeyi sağlayacağını söyledi.

“Soruşturma ve güvenlik ekiplerimiz, ekosistemi kötü aktörlerden korumaya yönelik proaktif çabalarımızın bir parçası olarak gece gündüz çalışıyor. Konuyla ilgili daha fazla güncelleme yapacağız.”

Kötü aktörlerin kripto para borsalarına saldırmaya devam etmesi nedeniyle Binance övgü alıyor

Teng'in gönderisi, blockchain araştırmacısı ZackXBT'nin Binance'i bu ve benzeri durumlarda sektöre yardım ettiği için övmesinin ardından geldi.

ZachXBT 22 Haziran'da X'te yayınlanan bir gönderide, “Binance medyada çarmıha geriliyor, oysa gerçekte güvenlik ekipleri kurbanlar için daha fazlasını yapıyor ve olaylara müdahalede yardımcı olmak için ellerinden geleni yapıyorlar.” dedi.

BtcTurk CEO'su Özgür Güneri ise konu hakkında henüz bir açıklama yapmadı.

BtcTurk saldırısı, İsviçre kripto para borsası Lykke'nin 4 Haziran'da yaşanan bir istismarın ardından para çekme işlemlerini durdurmasından birkaç gün sonra gerçekleşti.

Blockchain güvenlik araştırmacısı SomaXBT, ekibi güvenlik ihlalini gizlemeye çalışmakla suçlayarak şunları söyledi: “@lykke CTX istismar edildi ve 19,5 milyon dolar kripto para kaybetti, ancak ekip hâlâ bunu gizlemeye çalışıyor Bitti”.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir