CHATGPT KIRILDI, NEDEN AÇILMADI? ChatGPT’ye giriş yaparken bir sorun mu var? ChatGPT hatalı ağ geçidi hatası nedir?

ChatGPT, yapay zeka chatbotları denilince akla gelen chatbotlardan biridir. ChatGPT’deki son durum ve “ChatGPT çöktü mü?” Soru 23 Ocak 2025’te yanıtlandı. ChatGPT kullanıcıları platformda bir sorun olup olmadığını araştırdı. Çünkü birçok kullanıcı ChatGPT’de sorun yaşandığına dair raporlar gönderdi. Yani ChatGPT çöktü veya ChatGPT’ye giriş yaparken bir sorun mu oluştu? ChatGPT hatalı ağ geçidi hatası nedir? ChatGPT neden 23 Ocak 2025’te çalışmadı?

CHATGPT KIRILDI, NEDEN AÇILMADI?

“ChatGPT çöktü mü?” Sorunun cevabına göre;

ChatGPT’ye giriş yaparken bir sorun oluştu. ChatGPT’ye erişmek isteyen kullanıcılar “ChatGPT hatalı ağ geçidi hatası” hatasıyla karşılaştı. Kullanıcılar “Geçersiz ağ geçidi” ve “Web sunucusu geçersiz bir ağ geçidi hatası bildirdi.” Makale ortaya çıktı. Daha sonra kullanıcılar “ChatGPT neden çalışmıyor? 23 Ocak 2025?” sorusunu sordu. Soruyu çeşitli arama motorlarında araştırıp bilgi almak istediği belirtildi.

ChatGPT AI sohbet robotu, oturum açma sorunu sırasında aşağıdaki resimde gösterildiği gibi hatalı ağ geçidi hatası verdi.

KULLANICILARDAN SİNYALLER GELİYOR

Kesintileri takip eden bir web sitesi olan downdetector’daki veriler aynı zamanda “ChatGPT çöktü mü?” diye soruyor. Sorunun cevabını veriyor gibiydi. Çünkü sitedeki verilere göre kullanıcı raporları OpenAI ile ilgili sorunların yaşandığını öne sürüyordu. 23 Ocak 2025 günü saat 14.27 civarında kullanıcılardan siteye raporların gelmeye başladığı görüldü.

sohbet

ERİŞİM SAĞLANMAYA BAŞLADI

ChatGPT’nin geliştiricisi OpenAI, soruna neyin sebep olduğunu ve ChatGPT’nin neden açılmadığını merak ederken görünüşe göre “ChatGPT çöktü mü?” diye sordu. Soruya cevap vermek adına ChatGPT, giriş sorunuyla ilgili bir açıklama yapmadı.

Ancak bir süre sonra sorunun çözüldüğü görüldü.

CHATGPT NEDİR?

ChatGPT, OpenAI tarafından geliştirilen bir yapay zeka dil modelidir. Doğal dil işleme (NLP) tekniklerini kullanarak insan benzeri metinler üretebilir, soruları yanıtlayabilir, önerilerde bulunabilir ve çeşitli konularda sohbet edebilir. GPT, “Üretken Önceden Eğitimli Transformatör” anlamına gelir ve model, büyük miktarda metin verisi üzerinde önceden eğitilir, böylece dilin yapısı ve anlamı öğrenilir. Kullanım alanları arasında müşteri hizmetleri, içerik oluşturma, eğitim ve eğlence yer alır. ChatGPT, kullanıcılarla etkileşimde bulunurken anlamlı ve kesintisiz yanıtlara odaklanır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir