Çin'in Filipin Ordusuna Baltalı Saldırısı: Görüntüleri Ortaya Çıktı – Son Dakika Dünya Haberleri

Güney Çin Denizi'nde Çin ile Filipinler arasındaki gerilim artıyor.

Filipinler Silahlı Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada, 17 Haziran'da Çin sağlık güvenlik personelinin, Filipinler Silahlı Kuvvetleri'nin 1999 yılında Second Thomas Shoal'da karaya oturan BRP Sierra Madre gemisine yakıt ikmali operasyonunu engellediği bildirildi. , fiziksel saldırılar, bıçaklar, sirenler ve yanıp sönen ışıklar kullanarak.

Filipinli askerlerin Çin'in tacizine cesurca karşılık vererek mevzilerini korudukları bildirildi.

Filipinler Silahlı Kuvvetlerinin uluslararası hukuka uygun olarak ve bölgede barışın korunmasında profesyonelliğini sürdürmeye devam ettiği vurgulandı.

Açıklamada, “Çin sahil güvenlik personeli Filipinli bir tekneyi çekmek için halat bağladı ve bir Filipinli askeri baltayla yaralamakla tehdit etti. Ayrıca kaos yaratmak, iletişimi bozmak ve Filipin birliklerinin dikkatini başka yöne çekmek için sirenler çalarak düşmanca ve tehlikeli durumu daha da kötüleştirdiler. Çin sahil güvenliği, lastik bir bot üzerindeki Filipinli bir askere, kesici aletleri sallayarak ve açıkça başkalarına zarar vermekle tehdit ederek acımasızca saldırdı. Bu şiddetli çatışmanın ortasında, Çin Sahil Güvenlik ayrıca sürekli siren çalarak iletişimi daha da bozmak için göz yaşartıcı gaz kullandı, kaos ve kafa karışıklığını yoğunlaştırdı. “Filipinler Silahlı Kuvvetleri personeli, yaralı personele ilk yardım sağlayarak aşırı baskı altında dayanıklılığını ve profesyonelliğini gösterdi.” ifadeler kullanıldı.

Çin Sahil Güvenlik'in, BRP Sierra Madre gemisi yanında Filipin Silahlı Kuvvetleri'ne ait şişme botlara kesici aletlerle saldırdığı ve Filipinli askerleri tehdit ederek saldırganlığını artırdığına dikkat çekildi.

Açıklamada, “Çin sahil güvenliği Filipinli askerlere taş ve başka nesneler atmaya başladı. Ayrıca botlarını da keserek kullanılamaz hale getirdi. Sirenler durmadan çalmaya devam ediyordu. Çin Sahil Güvenlik, saldırgan eylemleriyle Filipin askerlerini taciz etmeye devam etti. Bunlar arasında Filipinli askerlerin görüş ve koordinasyonunu bozmak için fiziksel saldırılar, bıçak kullanımı ve flaş ışıklarının kullanılması yer alıyor. “Bir Çin askeri uçağı başka bir güç ve gözdağı gösterisiyle tepemizde daireler çizdi.” Söylendi.

Ayrıca Çin Sahil Güvenliğine ait iki botun, Filipin Ordusuna ait bir şişme botu iki taraftan ezip sürüklediği bildirildi. Açıklamada, “Çin Sahil Güvenlik personeli, bir korsanlık eylemi olarak malzemeleri yağmalamaya ve ekipman çalmaya başladı” denildi.

Açıklamayla paylaşılan görüntülerde onlarca Çinli sahil güvenlik personelinin, içinde Filipinli askerlerin bulunduğu teknelere bıçak ve baltalarla saldırdığı ve botları havaya uçurmaya çalıştığı görüldü.

Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Lin Jian basın toplantısında şunları söyledi: “Çin Sahil Güvenliğinin olay yerinde gerçekleştirdiği eylem profesyonel ve ölçülüydü.” dedi.

Lin, “yasadışı” Bir ikmal görevini durdurmaya çalıştıklarını belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir