Hasta yakını güvenlik görevlisini dövdü: İl sağlık müdürlüğünden açıklama – Son Dakika Türkiye Haberleri

Kaza dün Çankırı Devlet Hastanesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Çankırı Devlet Hastanesi Acil Servis Polikliniğine başvuran hastanın yakınları arasında tartışma çıktı. Tartışma kısa sürede büyüyerek kavgaya dönüştü.

Hasta yakını, kavgayı ayırmaya çalışan güvenlik görevlisi Sabri K.’yi darp etti. Doktorun kodu boş vermesi üzerine adli tıp raporu düzenlendi. Saldırgan polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Güvenlik görevlisi tedavi altına alındı.

Çankırı İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Sarıkayagüvenlik görevlisinin dövülmesini kınadı.

Saldırıya ilişkin açıklama yapan Sarıkaya, şunları söyledi: “27 Haziran’da Acil Servis Polikliniği’nde meydana gelen üzücü olayda, hasta yakınları arasında çıkan kavgayı ayırmaya çalışan güvenlik personelimizin saldırıya uğraması ve yaralanması derin üzüntü ve endişeye neden oldu. Bu tür olaylar sağlık birimlerinde çalışan personelin can güvenliğini tehdit ettiği gibi sağlık hizmetinin sunumuna da sekte vurmaktadır. Sağlık çalışanlarımız ve güvenlik personelimiz toplumun sağlığı için büyük bir özveriyle çalışmaktadır. Görevini yaparken şiddete maruz kalan güvenlik görevlimize başsağlığı diliyorum, benzer olayların bir daha yaşanmamasını diliyorum. Bu kabul edilemez saldırıyı kınıyor ve gerekli hukuki sürecin başlatıldığının bilinmesini istiyorum. Sağlık hizmeti veren birimlerimizde güvenlik ve huzurun korunması için her türlü tedbiri alarak çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir