Instagram sohbet arka planı nasıl değiştirilir? Instagram DM’lerinde arka planı değiştirme

Günümüzde insanlar zamanlarının büyük bir kısmını Meta’nın sahibi olduğu sosyal medya platformu Instagram’da geçiriyor. Burada hem arkadaş çevrenizdeki hem de ülkenizdeki ve dünyadaki güncel olayları takip edebilirsiniz.

Instagram’ı varsayılan ayarlarla kullanırken sohbet arka planının genellikle beyaz olduğunu fark edeceksiniz; Ancak cihazınız karanlık modda veya gece modundaysa arka plan siyah olabilir. Bunun dışında arkadaşlarınızla ya da sevdiklerinizle sohbet ederken ortama renk katabilirsiniz. Bu bağlamda Instagram DM’lerinde arka planın nasıl değiştirileceği sorusu ortaya çıkıyor.

Instagram’da sohbet arka planı nasıl değiştirilir?

Arka planı değiştirmenin sohbet ettiğiniz her iki taraf için de önemli olduğunu unutmamalısınız. Örneğin arkadaşınız Instagram uygulamasında sohbet temasını değiştirirse bu değişiklik sohbet ekranına yansır.

Bunu adım adım nasıl yapacağınıza gelince, öncelikle arka planını değiştirmek istediğiniz sohbeti açmanız gerekiyor. Ardından sohbet ekranının üst kısmındaki kullanıcı adınıza dokunun. Karşınıza çıkan detaylar kısmında “tema” seçeneğine tıklayarak istediğiniz temayı seçebilirsiniz. Aşağıya doğru indiğinizde tek tek renk seçeneklerini görebilir ve buradan favori renginizi seçip sohbetten çıkabilirsiniz. Instagram uygulamasından bir kez çıkış yapıp tekrar giriş yaptığınızda değişiklikleriniz kaydedilecektir.

Instagram DM’lerinde arka plan nasıl değiştirilir?

Instagram, popülerliğini koruyan ve kullanıcı deneyimini kişiselleştirmek için çeşitli özellikler sunan bir sosyal medya platformudur. Böyle bir özellik, Instagram kullanıcılarının uygulamanın temasını değiştirmesine olanak tanır. Kullanıcılar, profil sayfalarını ve genel görünümünü istedikleri gibi özelleştirmek için çeşitli tema seçenekleri arasından seçim yapabilir. Bu temalar kullanıcıların uygulamayı daha kişisel ve estetik bir şekilde kullanmalarına olanak sağlar.

Instagram DM’lerinde arka planı değiştirmek için;

  • Instagram uygulamasını açın ve sağ üst köşedeki mesajlar/DM simgesine dokunun.
  • Ardından temasını değiştirmek istediğiniz sohbeti açın.
  • Profil adına dokunarak sohbet ayarları menüsünü açın.
  • Buradan “Sohbet Ayarları” bölümüne gidin ve “Tema” seçeneğine tıklayın.
  • Karşınıza çıkan “Temalar” bölümünde Instagram’ın sunduğu farklı temalardan birini seçebilir veya “Renkler & Gradyanlar” bölümünden bir renk paleti seçeneğiyle sohbet ekranınızı özelleştirebilirsiniz.
  • Bu seçenekler, uygulamayı kullanırken estetik tercihlerinize göre özelleştirmenize olanak tanır.

Instagram’da sohbet temalarını değiştiremiyorsanız bu sorunu çözmenin bazı basit yolları vardır. Öncelikle sohbet temalarını kullanabilmek için Instagram mesajlarınızı güncellemeniz gerekebilir. Ayarlar menüsünde “Mesajlaşmayı Güncelle” seçeneğini bulamazsanız uygulamayı kapatıp yeniden başlatın. Instagram’a tekrar giriş yaptığınızda, yenile butonunu içeren bir bildirim alacaksınız. Güncelle düğmesine dokunarak yeni sürümü yükleyin. Bu çözüm işe yaramazsa alternatif olarak cihazınızda Instagram’ın en son sürümünün yüklü olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Fahrettin Koca ve Özhaseki'nin yerine geçecek iki isim belli oldu!  Murat Kurum ve Kemal Memi?  Soğlu…Fahrettin Koca ve Özhaseki’nin yerine geçecek iki isim belli oldu! Murat Kurum ve Kemal Memi? Soğlu…
Bakan Mehmet Özhaseki sağlık sorunları nedeniyle istifa ettiBakan Mehmet Özhaseki sağlık sorunları nedeniyle istifa etti
Farnesina'dan Suriye'nin kuzeyindeki olaylara ilişkin ilk açıklamaFarnesina’dan Suriye’nin kuzeyindeki olaylara ilişkin ilk açıklama

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir