İtalyan turizminin cenneti olan yenilenen Amalfi Havalimanı bu ay açılacak

Bu haberin orijinal dili İngilizce idi.

İtalya’nın en ünlü turistik destinasyonlarından Amalfi Sahili’nin tek havalimanı olan Salerno Costa d’Amalfi, yenilenmesinin ardından bu ay kapılarını yeniden açıyor.

REKLAM

İtalya’nın Napoli kentinin güneyinde yer alan turizm cenneti Amalfi Sahili’ndeki 98 yıllık Salerno Costa d’Amalfi Havalimanı’nın yenilenmesiyle bölgeye hava yolculuğu yeniden başlayacak.

Etrafı kayalıklarla çevrili ve bu kayalıkların üzerine kurulmuş rengarenk evleriyle turistik cazibe merkezlerinden biri olan Amalfi Sahili, yılda beş milyona yakın turisti ağırlıyor.

Sahil rüya gibi olsa da bölgeye yolculuk için öncelikle Napoli havalimanına uçmak gerekiyordu. Bölgeye ancak tren ve otobüs yolculuğu sonrasında ulaşılabiliyor.

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan tatil beldesi için alınacak bu kararla bölgeye ulaşım kolaylaşacak.

Tarifeli yolcu uçuşlarının temmuz ortasında başlaması planlanıyor.

2024’te Amalfi Sahili’ne nasıl ulaşılır?

Bu yıl yolcular yeni ulaşım merkezi aracılığıyla Amalfi Sahili’ne ulaşabilecek.

Salerno Costa d’Amalfi havaalanı, Amalfi şehrinin 45 kilometre güneydoğusunda yer almaktadır. 1926 yılında inşa edilen havalimanı, yıllarca askeri havaalanı, uçuş okulu, itfaiye istasyonu ve özel havaalanı olarak hizmet verdi.

2007 yılında ticari uçuşlara açılması yönünde değişiklikler yapılan havalimanı, 2016 yılında tamamen kapatıldı. Temmuz ayından itibaren ise uluslararası uçuşlara açılacak.

Pistin genişletilmesi ve 2027 yılında tamamlanması beklenen yolcu terminalinin inşaatı çalışmaları devam ediyor.

2024’te Amalfi Sahili’ne hangi havayolları uçacak?

11 Temmuz’da İspanyol havayolu Volotea, Salerno Costa d’Amalfi Havalimanı’ndan (QSR) ticari uçuşlara başlayacak.

Şirket, sahili İtalya’da Cagliari, Verona ve Catania’ya ve Fransa’da Nantes’e bağlayan dört sefer duyurdu.

Nantes ve Cagliari uçuşlarının temmuz ayında, Verona ve Catania uçuşlarının ise eylül ayında başlaması planlanıyor.

İngiliz şirketi EasyJet ayrıca Salerno Amalfi Coast, Londra Gatwick ve Basel gibi havalimanlarına direkt uçuşlar sağlıyor.

Yetkililer, büyümenin 2043 yılına kadar devam etmesini, bu tarihe kadar havalimanının yılda yaklaşık altı milyon yolcuya ev sahipliği yapmasını bekliyor.

Proje, sahildeki turizm ve otelcilik işletmeleri tarafından da memnuniyetle karşılandı. Ancak artan ziyaretçi sayısının bölgenin altyapısı ve doğal ortamı üzerindeki etkisine ilişkin bazı endişeler de mevcut.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir