İYİ Parti'de Koray Aydın kulis! Yeni bir parti kuracak mı?

İYİ Parti'deki gelişmelere her geçen gün yeni bir gelişme ekleniyor. Partisinin 5'inci olağanüstü kurultayında cumhurbaşkanı adayı olan ve ilk turda 472 delegenin oyunu alan Koray Aydın'a yakınları, Aydın'ın istifa etmesi halinde “bağımsız milletvekili olarak siyasi hayatına devam edeceğini ve milletvekili olacağını” söylüyor. Yeni bir parti oluşturamayız.”

İYİ Parti eski Genel Başkanı Meral Akşener'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmesinin ardından Aydın, Akşener'e “bir an önce toplantının içeriğine ilişkin açıklama yapması” çağrısında bulundu.

Cumhuriyet'ten Selda Güneysu'nun haberine göre; Aydın, daha sonra partisine seslendi: “Partimizin mevcut yönetiminin, İYİ Partililerin yüzünü burkan gelişmelere ilişkin Sayın Meral Akşener'i bir an önce açıklama yapmaya çağırması şarttır.” Ancak Aydın'ın çağrısına cevap verilmedi.

Akşener'in Erdoğan'la görüşmesinden rahatsız olduğu bilinen Aydın'ın son dönemde partisinin hiçbir programına katılmaması da dikkat çekiyor. Aydın'ın yeni haftada parti içinde ekibiyle buluşacağı ve “İYİ Parti'den ayrılacağı” belirtiliyor. Ancak Aydın'ın partisinden olası istifasının “ekibiyle yapacağı görüşmelere bağlı” olduğunun da altı çiziliyor.

“KIRILMALAR OLUYOR”

Kendisine yakın isimler, Aydın'ın istifa etmesi durumunda “bağımsız milletvekili olarak siyasi hayatına devam edeceğini ve yeni bir parti kurmayacağını” söylüyor.

Aydın'ın İYİ Parti'den olası istifasının “çok ses getireceği” savunulurken, istifayla birlikte kendisiyle birlikte hareket eden ekipte kopmalar yaşanacağının altı çiziliyor. Aydın'ın bir dönem teşkilat işlerinden sorumlu olduğuna işaret ederek, “Aydın'ın partiden istifası başka istifaları da beraberinde getirebilir. Aydın'ın istifasıyla ivme kaybeden partinin daha da yaralanacağı aşikardır.”
Bu içerik Taner Şahin tarafından yayınlanmıştır.

ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Şırnak'ta yangın!  7 köy etkilendiŞırnak'ta yangın! 7 köy etkilendi
Hizbullah'tan İsrail'e açık tehdit!  O görüntüleri yayınladılarHizbullah'tan İsrail'e açık tehdit! O görüntüleri yayınladılar
Antalya'da korkunç kaza!  Eski karısını boğazından bıçakladı, yanına kimsenin yaklaşmasına izin vermedi... Ölene kadar yanında bekledi.Antalya'da korkunç kaza! Eski karısını boğazından bıçakladı, yanına kimsenin yaklaşmasına izin vermedi… Ölene kadar yanında bekledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir