Kadınlar İstanbul’dan bağırıyor: Narin Güran nerede? – Son dakika siyasi haberler

Kadınlar Güçlü Birlikte platformu, Diyarbakır’ın Bağlar İlçesi Tavşantepe Kırsal Mahallesi’nde 21 Ağustos’tan bu yana kayıp olan 8 yaşındaki Narin Güran için dün eylem yaptı.

Abo Ol

google-haberler

Yayınlanma: 08.09.2024 – 04:00

Kadınlar Güçlü Birlikte platformu, Diyarbakır’ın Bağlar İlçesi Tavşantepe Kırsal Mahallesi’nde 21 Ağustos’tan bu yana kayıp olan 8 yaşındaki Narin Güran için dün eylem yaptı. Aktivistler İstanbul Eminönü’nde toplanarak Karaköy İskelesi’ne gitti. Burada yapılan basın açıklamasında, “Nasıl olur da herkesin birbirini tanıdığı Kürt illerinden birinde, tüm tarafların MOBESE kameralarıyla izlendiği, araç giriş çıkışlarının jandarma tarafından kontrol edildiği bir köyde bir çocuk kaybolur?” bulunamadı mı?” Bütün köy neden sessiz? Bu suçun ortakları kimlerdir? Köydeki erkek ittifakının ardındaki güç ve topluluk ilişkileri araştırılıyor mu? sorular soruldu. “Türkiye, kayıp çocuk vakalarında dünyada birinci sırada yer alıyor. Notta, “Devlet kurumları 2016’dan beri veri açıklamıyor.” ifadeleri yer alıyor. “Tepkileri yatıştırmak için bir kişi tutuklansa da Narin’in akıbeti hala açık. “Eğer bulunamazsa bu kişi de serbest bırakılacak.”

Ancak dünkü ihbarın ardından mahalleye 2 kilometre uzaklıktaki gölette yeniden arama yapıldı. Jandarma arama kurtarma ekiplerinin takip köpekleri ve yer altı görüntüleme cihazlarıyla yaptığı aramalarda Narin’den herhangi bir iz bulunamadı. Soruşturma kapsamında Narin’in amcası SG tutuklandı.

Cumhuriyet Tatil otel rezervasyonu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir