NFT Satışları 2. Çeyrekte Düştü, Memecoinler Öne Çıktı

Apollo Crypto’nun baş yatırım sorumlusuna göre, son dönemdeki ünlüler, siyasi ve hayvan memecoin çılgınlığı ve kripto para piyasasındaki gerileme, ikinci çeyrekte misli olmayan token (NFT) satışlarında %44’lük bir düşüşe katkıda bulunmuş olabilir.

CryptoSlam’den elde edilen veriler, NFT satışlarının ilk çeyrekte 4,14 milyar dolardan ikinci çeyrekte 2,32 milyar dolara düştüğünü gösteriyor.

Apollo Crypto’nun baş yatırım yetkilisi Henrik Andersson, Cointelegraph’a şunları söyledi: “İkinci çeyrek, Bitcoin’in %15 düşüş yaşadığı ve birçok altcoin’in önemli ölçüde daha kötü performans gösterdiği zorlu bir pazardı.”

Haziran 2017’den bu yana aylık NFT işlem hacmi. Kaynak: CryptoSlam

Andersson, “[Ancak] “Memecoinler muhtemelen NFT’lerin akıl payının bir kısmını alıyor” diye ekledi.

Mindshare, belirli bir ürün veya fikri çevreleyen tüketici farkındalığının veya popülerliğinin miktarını ifade eden bir pazarlama terimidir.

CoinGecko’nun verilerine göre NFT satışları yavaşlamış olsa da memecoin’ler yalnızca son 24 saatte 3,4 milyar dolar dahil olmak üzere büyük işlem hacimleri görmeye devam ediyor.

Bunun büyük bir kısmı ABD başkanlık seçimleriyle bağlantılı PolitiFi memecoinlerindeki artıştan kaynaklanırken, Ethereum ve Solana’da birkaç yeni ünlü tokeni ortaya çıktı.

MAGA (TRUMP) ve Pepe (PEPE) ikinci çeyrekte fiyatları artan memecoinler arasında yer alıyor.

Ordinaller daha fazla pazar payına sahip olacak

Andersson, Bitcoin tabanlı Ordinallerdeki gelişmelerin de önümüzdeki aylarda dikkatleri geleneksel NFT’lerden uzaklaştırabileceğini söyledi.

“Uzun vadede, özellikle piyasaya çıkan çok sayıda Bitcoin L2 göz önüne alındığında, Bitcoin sıralı sayılarının NFT alanında pazar payı kazanmaya devam edeceğine inanıyoruz.”

Ancak Ordinaller ve Rünler üzerindeki ağ etkinliği de son haftalarda azaldı.

Rune işlemleri Haziran zirvesine göre %88 düşüş gösterse de hem Ordinaller hem de Rune kayıtları geçen hafta madenci ücretlerine günde 2 Bitcoin’den (BTC) daha az katkıda bulundu.

NFT’ler geçmişte geri dönüş yaptı

NFT’ler, 2023’ün son çeyreğinde 3 milyar doların üzerinde satışla küçük bir geri dönüş yaptı ve bu, 2024’ün ikinci yarısında NFT’nin yeniden canlanacağı yönündeki umutları artırabilir.

Aralık 2023’teki 1,77 milyar dolarlık satış ayı, NFT yazının düşmeye başladığı Haziran 2022’den bu yana en yüksek satış ayı oldu.

CoinGecko’nun verilerine göre, CryptoPunks ve Bored Ape Yacht Clubs gibi en iyi NFT koleksiyonlarının sırasıyla 994,9 milyon dolar ve 345,9 milyon dolarlık devasa piyasa değerleri var.

Piyasa değerine göre en büyük NFT projeleri. Kaynak CoinGecko

Karşılaştırıldığında, en büyük iki Ordinals projesi olan NodeMonkes ve Bitcoin Puppets’ın piyasa değeri 121,1 milyon dolar ve 94,2 milyon dolardır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir