TBMM'nin İsrail Refah katliamlarını kınayan kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Sonuç olarak, Karar no. TBMM Genel Kurulu'nda oybirliğiyle kabul edilen İsrail Refah katliamlarının kınanmasına ilişkin 1411 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede, Netanyahu yönetimindeki İsrail'in sivil yerleşim yerlerini hedef almaya devam ettiği bildirildi.

“Uluslararası Adalet Divanı'nın operasyonları durdurma kararına rağmen Siyonistlerin zulmü tüm dünyanın gözü önünde devam ediyor.” Kararda, “İsrail'in insani cephe karşısında yalnız kalmaya mahkum ettiği Gazze halkına uyguladığı baskı ve zulüm politikalarının” tüm Filistin'i yaşanmaz hale getirdiğinin altı çiziliyor.

Kararda, işgalci İsrail yönetiminin, güvenli bölge olarak gösterilen Refah'ta Gazzelilerin çadırlarına yangın bombası atarak yüzlerce masum insanın kanına neden olduğu belirtiliyor. “Uluslararası anlaşmalara ve hukuk kurallarına uymayan Netanyahu ve çetesi, bu cinayetlerle dünyada eşi benzeri olmayan bir ırkçılığı pervasızca sergiliyor. Son Refah'la insanlığa karşı suçların en rezil örneğini işleyen İsrail'in eylemleri saldırı, apartheid rejiminin uygulamalarının ötesine geçerek soykırıma dönüşüyor “İnsanlığa karşı işlenen suçlar karşısında sessiz kalmamak, insan haklarına değer veren her bireyin ve her ülkenin görevidir”. ifadeler kullanıldı.

Karar, vicdanlı ve adil halkların önderlik ettiği insani cephenin Holokost'u kınadığını hatırlatıyor. “Bugün İsrail hükümetini ve Holokost'un arkasına saklanan Siyonist çetenin Gazze halkına karşı yaptığı katliamları kınıyoruz. Uluslararası hukuku hiçe sayarak sivillere yönelik katliamları bir kez daha kınıyoruz.” Söylendi.

Kararda, Türkiye'nin İsrail'i durdurma ve ateşkesi sağlama yönünde uluslararası toplumdaki pozisyonunu tüm kurumlarıyla açıkça ortaya koyduğu belirtiliyor. “Milletimizin kalbi masum Gazze halkının yanındadır. Refah'tan gelen görüntüleri hiçbir zaman unutmayacağız ve katliamın faillerinin Netanyahu ve çetesinin hak ettiği cezayı alması için aralıksız çaba göstermeye devam edeceğiz. eylemlerinden uluslararası mahkemeler önünde sorumlu tutulabilmenin yanı sıra insanlık vicdanında da kınanmaktadır.” ifadelerine yer verildi.


“Birleşmiş Milletler acilen İsrail'in saldırılarına son verme kararı almalı.”

TBMM kararında, Türkiye'nin Filistin'e verdiği desteği sürdüreceği belirtilerek, tüm dünya milletlerine ve meclislerine İsrail'i durdurma çağrısı yapıldı.

Notta şu ifadelere yer verildi:


“Uluslararası toplum ve devletler, Filistin'in tanınması gibi adil ve gerekli adımları hızla atmaya devam etmeli, İsrail yönetimi tamamen izole edilmelidir. Bu nedenle Filistin halkının insan onuruna yakışır bir yaşam sürmesi temel amaçtır. Önce katliamların durdurulması için harekete geçmeliyiz.


Türkiye Büyük Millet Meclisi olarak ilgili tüm kurumlarımızla birlikte hukuki süreci titizlikle takip ederek, uluslararası toplumda Filistin'e destek vermeye devam edeceğiz. Refah'taki son saldırıların sorumluları cezasız kalmayacak. Bu vesileyle Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ni acilen toplanıp İsrail'in saldırılarına son verilmesi konusunda karar almaya çağırıyoruz. Masum insanların hayatlarının güvenliği, insan onuruna ve uluslararası hukuka saygı gösterilerek derhal garanti altına alınmalıdır.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir