TBMM'nin İsrail Refah katliamlarını kınayan kararı Resmi Gazete'de yayımlandı – Son Dakika Türkiye Haberleri

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un imzaladığı “İsrail'in Refah Katliamlarına Karşı Bildiri” başlıklı muhtıra, dün TBMM Genel Kurulu'nda okunarak kabul edildi. Karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kararda şu ifadelere yer verildi:

“IRKÇILIĞI YANSITICI BİR ŞEKİLDE GÖSTERİN”

“Uluslararası mahkemelerin tüm kararlarını göz ardı etmekten çekinmeyen, işgalciliği ve zulmüyle tanınan İsrail, Uluslararası Adalet Divanı'nın operasyonları durdurma kararına rağmen sivil yerleşimleri hedef almaya devam ediyor. Tüm dünyanın gözü önünde Siyonistlerin katliamı İsrail insanlık karşısında yalnız kalmaya mahkumdur.” Gazze halkına uygulanan baskı ve zulüm politikaları tüm Filistin'i yaşanmaz hale getiriyor. Uluslararası politikayı küçümseyen Netanyahu ve çetesi. anlaşmalar ve kanun hükümleri, güvenli bölge olarak gösterilen Gazze'deki kardeşlerimizin çadırlarını bile yangın bombalarıyla bombalayarak yüzlerce masum insanı öldürdü. Bu, dünyada eşi benzeri olmayan bir ırkçılığı pervasızca ortaya koymaktadır.

“MİLLETİMİZİN KALBİ MASUM GAZZE HALKININ YANINDADIR”

Refah'taki son saldırıyla insanlığa karşı suçların en alçak örneğini işleyen İsrail'in eylemleri, apartheid rejiminin uygulamalarının ötesine geçerek soykırım boyutuna varıyor. Bu katliamlar ve insanlığa karşı işlenen suçlar karşısında sessiz kalmamak, insan haklarına değer veren her bireyin ve her ülkenin görevidir. Vicdanlı ve adil insanların öncülüğündeki insani cephe, Holokost'u kınadığı gibi, bugün de İsrail hükümetini ve Holokost'un arkasına saklanan Siyonist çetenin Gazze halkına yönelik yaptığı katliamları kınıyor. Uluslararası hukuku hiçe sayarak sivillere yönelik katliamları bir kez daha kınıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti, İsrail'i durdurma ve ateşkesi sağlama konusundaki tavrını tüm kurumlarıyla tek bir sesle uluslararası toplum önünde açıkça beyan etmektedir. Milletimizin yüreği masum Gazze halkının yanındadır. Refah'ın görüntülerini asla unutmayacağız ve katliamın faillerinin hak ettikleri cezayı alması için çalışmaya devam edeceğiz.

“SİZLERİ KARAR ALMAYA DAVET EDİYORUZ”

Netanyahu ve çetesi, yaptıklarının hesabını uluslararası mahkemelerde verecek ve insanlık vicdanında kınanacaktır. Türkiye Büyük Millet Meclisi olarak dünyanın tüm milletlerine ve meclislerine İsrail'i durdurmaya çağrıda bulunuyoruz. Uluslararası toplum ve devletler, Filistin'in tanınması gibi adil ve gerekli adımları hızla atmaya devam etmeli, İsrail yönetimi ise tamamen izole edilmelidir. Temel amaç Filistin halkının insan onuruna yakışır bir yaşam sürmesini sağlamaktır. Bu nedenle öncelikle katliamların durdurulması için harekete geçmeliyiz. Türkiye Büyük Millet Meclisi olarak ilgili tüm kurumlarımızla birlikte hukuki süreci titizlikle takip ederek uluslararası toplumda Filistin'e destek vermeye devam edeceğiz. Refah'taki son saldırıların sorumluları cezasız kalmayacak. Bu vesileyle BM Güvenlik Konseyi'ni acilen toplanıp İsrail'in saldırılarına son verilmesi konusunda karar almaya çağırıyoruz. Masum insanların hayatlarının güvenliği, insan onuruna ve uluslararası hukuka saygı gösterilerek derhal garanti altına alınmalıdır.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir