Ripple (XRP) Üç Buçuk Yıllık Trendi Kırdı: Hedef Kaç Dolar?

XRP fiyatı bir haftayı daha %9,19 yükselişle kapattı ve 0,60 dolar civarındaki direncin üzerinde kaldı. Geçen ay %14,50 artışla XRP, yatırımcılara yılın ilk çeyreğinin ardından en yüksek çeyreklik getiriyi sağladı.

XRP fiyatı 3,5 yıllık düşüş trendini kırdı

XRP, 13 Temmuz 2023’te stok dışı olarak kaydedildiğinde 0,95 dolara kadar yükseldi ancak aylık kapanışı 0,69 dolar oldu. O zamandan bu yana, XRP bir yılı aşkın bir süredir yatay bir trend izliyor ancak mevcut aylık getirileri, 3,5 yılı aşkın süredir aktif olan büyük bir düşüş trendi oluşumunu ihlal etti.

Haftalık XRP grafiğine göre fiyat, birkaç kez direnç görevi gören uzun vadeli alçalan trend çizgisinin altında seyrediyor. Ancak son fiyat hareketi söz konusu trend çizgisinin kırıldığını gösteriyor.

XRP 2 haftalık grafik. Kaynak Ticaret Görünümü

Anonim teknik analist The Charting Guy, XRP’nin 2018’in başlarında başlayan ve tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 3,40 dolara ulaştığı yedi yıllık düşüş trendini kırdığını belirtti.

Başka bir tüccar Javon Marks, XRP’nin mevcut fiyattan %30.000 artarak 200 dolara ulaşma olasılığının altını çizdi.

Marks, XRP’nin şu anda yaklaşık 7 yıllık bir flama oluşumundan çıktığını kaydetti. Analiste göre, kırılma doğrulanırsa Ripple fiyatı önümüzdeki aylarda 200 dolar hedefine ulaşabilir.

Javon Mark’ın XRP Analizi. Kaynak: X.com

Yatırımcının tahminine göre 2017 yılında da benzer bir teknik görünüm ortaya çıktı ve XRP fiyatı %42.000 artışla 3,40 dolara yükseldi.

Bu hedefe ulaşmak pek mümkün görünmüyor çünkü XRP’nin fiyatı 200 dolara ulaşırsa piyasa değeri Bitcoin’i 11 kat artıracaktır.

XRP Fiyatı 1 Dolara Ulaşacak mı?

XRP’nin son haftalık kapanışı 0,642 dolar ile Aralık 2023’ten bu yana en yüksek seviyesi oldu. XRP geçen Ağustos ayından bu yana 0,66 ile 0,42 dolar arasında konsolide oldu. Mevcut piyasa koşullarında riskli varlıkların artmasıyla 0,70 doların aşılması mümkün görünüyor.

XRP haftalık grafiği. Kaynak: TradingView

Kısa vadede XRP’nin 0,66 doları desteğe çevirmesi çok önemli. 0,75 seviyesi orta vadede kritik rol oynayabilir. Bu rakam son iki yılda, sonuncusu Şubat 2024’te olmak üzere üç kez test edildi.

Ripple fiyatı 0,75 doların üzerinde devam ederse 1 dolara doğru yükselmeye devam edebilir.

Piyasa analisti Dom, XRP’nin yakın vadede “harekete hazırlandığını” paylaştı. XRP’nin yüksek dipler ve düşük zirveler gördüğünü belirten analist, önümüzdeki günlerde 0,63 doların bir destek tabanı oluşturabileceğini söyledi.

Bu yazı yatırım tavsiyesi veya tavsiyesi içermemektedir. Her yatırım ve ticaret hareketi risk içerir ve okuyucular karar vermeden önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir