İran’dan İsrail’e büyük tehdit! “Vurabilirdik ama yapmadık” diye tehdit etti: İsrail saldırırsa yeni hedef belli

İran Genelkurmay Başkanı Muhammed Bakıri, İsrail’in İran’a saldırması durumunda daha şiddetli karşılık vereceğini ve tüm altyapısının hedef alınacağını söyledi.

“ZOR BİR DÖNEMİ GERİDE BIRAKTIK”

İran’ın resmi IRNA haber ajansı tarafından yayınlanan video konuşmasında Baqeri, Devrim Muhafızları Ordusu’nun İsrail’e yönelik gerçekleştirdiği roket saldırısının ayrıntılarını anlattı.

Bakıri, Hamas lideri İsmail Haniye’nin Tahran’da öldürülmesinin ardından ABD, Avrupa ve diğer bazı ülkelerin, İran’dan Gazze’de ateşkes sağlanana kadar gerilimi artırmaktan kaçınmasını istediklerini ve böylece İran’dan kaçındıkları zor bir dönemi geride bıraktıklarını söyledi. yanıt vererek, bu dönemde İsrail’in işlediği cinayetlerin ABD’nin desteği ve yeşil ışığıyla gerçekleştiğini sözlerine ekledi; Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ve Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü komutan yardımcısı Tuğgeneral Abbas Nilfuruşan’ın öldürülmesi başta olmak üzere Lübnan halkına yönelik saldırılarını artırdıklarını söyledi.

SİVİL YERLER ETKİLENMEDİ, ASKERİ ÜZERLER HEDEFLENDİ

Bu duruma artık tahammül edilmesinin mümkün olmadığını belirten Bakıri, Devrim Muhafızları Ordusu’nun roket operasyonuyla önemli İsrail üslerini hedef aldığını vurguladı.

b2

İsrail’in işlediği suçlara rağmen uluslararası hukuk gereği sivil yerleşimleri hedef almaktan kaçındığını ve sadece askeri üslerin hedef alındığını vurgulayan Bakıri, şöyle konuştu: “İsrail’in 3 ana hava üssü hedef alındı. Hasan Nasrallah’a yönelik saldırının başlangıç ​​noktası ise İsrail’di. Askerlerinin bulunduğu Nevatim’de Hatzerim hava üssü, stratejik radar ve tanklar, F 35 ve Mossad karargâhı, Gazze çevresindeki uçak gemileri ve üs hedef alındı.

“VURABİLİRDİK AMA YAPMADIK” MESAJI.

Bakıri, söz konusu operasyonda İsrail rejiminin ve halkının ekonomik altyapısını etkileyecek sanayi bölgelerinin vurulmasının mümkün olmasına rağmen herhangi bir saldırının yaşanmadığını vurgulayarak, şöyle konuştu: “Eğer ABD ve Avrupa, İsrail’i kontrol etmezse Çılgın İsrail ve ülkemizin bağımsızlığına ve toprak bütünlüğüne saldırmak, bu gece gerçekleştirdiğimiz operasyonun kat kat daha pahalıya mal olacaktır.” Yanıt veriyor ve tüm altyapıları hedefleniyor” dedi.

Bakıri, “Umuyoruz ki ABD önceki tutumundan vazgeçer, bu suç makinesini (İsrail’i) durdurur ve bölge huzura kavuşur.” dedi.

b3

İRAN CUMHURBAŞKANI: BU GÜCÜMÜZÜN SADECE BİR PARÇASI

Sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda

İsrail saldırganlığına “kesin yanıt” verdiklerini belirten Pezeşkiyan, bu saldırıların İran’ın çıkarlarını ve vatandaşlarını savunmak amacıyla gerçekleştirildiğini kaydetti.

Pezeşkiyan mesajında ​​şu ifadeleri kullandı:

“Netanyahu, İran’ın savaş aramadığını, her türlü tehdide kararlı bir şekilde karşılık vereceğini bilmeli. Bu, gücümüzün yalnızca bir parçasıydı. İran’la çatışmaya girmeyin.”

FÜZE İLK KEZ KULLANILDI

Devrim Muhafızları Ordusu’ndan yapılan yazılı açıklamada, İsrail’e yönelik, İran’ın “ulusal güvenliğini” hedef alan bir füze saldırısı düzenlendiği bildirildi.

Saldırının, Hamas lideri İsmail Haniye, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ve İranlı Tuğgeneral Abbas Nilfuruşan’ın öldürüldüğü İsrail saldırılarına yanıt olarak gerçekleştirildiği iddia edildi.

İran devlet televizyonu daha sonra İsrail’e 200’e yakın füzenin ateşlendiğini ve Fettah-1 hipersonik füzelerinin ilk kez kullanıldığını duyurdu.

Önceki içerik Sonraki içerik

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir