İsrail işgal güçleri Batı Şeria’da 2 Filistinliyi yaraladı

Filistin Kızılayı’ndan yapılan açıklamada, İsrail askerlerinin güneydeki Kalkilya kentindeki kontrol noktasına ateş açması sonucu bacaklarından yaralanan iki Filistinliye Kızılay ekiplerinin tıbbi yardım sağladığı belirtildi.

Açıklamada yaralıların hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındığı belirtildi ancak olayla ilgili detaylı bilgi verilmedi.

Kızılay’dan yapılan bir başka açıklamada ise, Filistin topraklarını gasp eden İsraillilerin Nablus’un güneybatısındaki Cemain köyüne düzenlediği saldırının ardından Kızılay ekiplerinin yaralı 4 kişiyi hastaneye kaldırdığı açıklandı.

Görgü tanıkları ayrıca Jemain toprakları üzerine kurulan yasadışı yerleşim yeri Kfar Tapuah’ta ve çevre köylerde yaşayan bir grup İsraillinin köye saldırdığını söyledi.

Görgü tanıkları, saldırı sonrasında biri kadın 4 kişinin vücutlarında morluklar ve çeşitli yerlerinde yaralar oluştuğunu bildirdi.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te, 7 Ekim 2023’ten bu yana Filistin topraklarını gasp eden İsrail askerlerinin ve İsraillilerin saldırılarında 742 Filistinli hayatını kaybetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir