Bakan Ersoy, Side Antik Kenti’nde incelemelerde bulundu

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya’nın Manavgat ilçesindeki Side Antik Kenti’nde incelemelerde bulundu.

Kazı Başkanı Prof. Feriştah Alanyalı’dan kazı ve restorasyon çalışmaları hakkında bilgi alan Dr. Ersoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, Geleceğe Miras projesinin ilk etaplarından birinin Side Antik Kenti olduğunu söyledi.

Antik kentte yoğun bir çalışma yürütüldüğünü vurgulayan Ersoy, ören yerinde 4 yıldır kazılmayan birçok bölümün kazıldığını, bunun da kentin restorasyon ve konservasyonla desteklenerek ziyaretçilerin arasına katılmasına olanak sağladığını belirtti. alanların.

Side gibi kent merkezine yakın antik kentlere özellikle önem verdiklerini vurgulayan Ersoy, şöyle konuştu: “Geleceğe Miras projesinin temel amaçlarından biri otellerde mahsur kalan turistlere dışarı çıkma fırsatı yaratmak. Antalya gibi yaz sıcağının yoğun olduğu yerlerde ziyaretçiler gün batımından sonra bile harabeleri ziyaret edebiliyor.” “İnsanların şehri ve gece pazarı müze konseptini ziyaret etmesini istiyoruz.” dedi.

Bakan Ersoy, Side Antik Kenti'nde incelemelerde bulundu

“Gece müzeciliği Side ve Efes’te büyük ilgi gördü”

Batı Anadolu’dan başlayarak pek çok yerde gece müzeleri hayata geçirdiklerini söyleyen Ersoy, şöyle konuştu:

“Gece müzeciliği Side ve Efes’te büyük ilgi gördü. Side bu anlamda başarılı örneklerimizden biri. Bu yıl Side’ye 650 milyon liranın üzerinde bütçe ayrıldı. Hem turistlerden hem de tüccarlardan olumlu geri dönüşler aldık. Ziyaretçi sayısı hem gündüz hem de gece arttı. Bu anlamda projenin hedeflerinden biri de sezonu 12 aya çıkarmak ve turistlerin ilgisini çekmenin yanı sıra deniz, kum ve güneş turistlerini destekleyen bir ürün sunmaktı. kültürel etkinlikler “Bu çalışma Asya, Amerika gibi farklı destinasyonlardan misafir almamıza olanak sağlıyor. Bakanlık olarak tüm Anadolu ve kıyı kentlerimizde Geleceğe Miras projelerinin sayısını artırarak gece müzesi konseptine destek programını sürdürme kararı aldık.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir