İTO Başkanı Avdagiç'in S&P'nin Türkiye'nin not artırımına ilişkin değerlendirmesi


İTO Başkanı Şekib Avdagiç, S&P'nin Türkiye'nin kredi notu artışına ilişkin yaptığı açıklamada, şunları söyledi: “Gelecekteki ve gelecek artışlar piyasanın motivasyonuna ve Türkiye'ye bakış açısına büyük katkı sağlayacak. Not yükseltmede ihtiyaç duyduğumuz yeni mesafeleri kat etmek için uyguladığımız ekonomik programın sürekli olarak sürdürülmesi çok önemli” dedi.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, sosyal paylaşım platformuna yaptığı açıklamada 'Korunmasına ilişkin bir değerlendirme yaptı.

“Enflasyonla mücadelemiz eşgüdüm ve kararlılıkla devam ettiği sürece kazanan Türkiye ekonomisi olacaktır.”
Avdagiç, paylaşımında, Fitch'in ardından S&P Global'in de Türkiye'nin kredi notunu 'B'den 'B+'ya çıkardığını, kredi notunun görünümünü ise 'pozitif' olarak koruduğunu hatırlattı.

Şekib Avdagiç, şunları söyledi: “Özellikle yılın ikinci yarısında 'enflasyonla mücadele' sürecinin başlamasıyla birlikte hem yurt içinde hem de yurt dışında ekonomiye olan güven daha da artacak ve yabancı sermaye akışı hızlanacak. Enflasyonla mücadelemiz koordinasyon ve kararlılıkla devam ettiği sürece kazanan Türkiye ekonomisi olacaktır. Önümüzdeki ve gelecek artışlar piyasanın motivasyonuna ve Türkiye'ye bakış açısına büyük katkı sağlayacak. Notu yükseltmede ihtiyaç duyduğumuz yeni mesafeleri kat etmek için uyguladığımız ekonomik programı istikrarlı bir şekilde sürdürmek çok önemli.”


etiketler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir