Papa Francis, ilahiyat fakültelerinde “fagizm iklimi var” dediği için özür diledi

Papa Francis, Katolik Kilisesi'nin eşcinsel rahiplere yönelik yasağını doğrulamak için eşcinsellere yönelik kaba bir dil kullandığı için özür diledi.

REKLAM

Vatikan sözcüsü Matteo Bruni, basında Francis'in 20 Mayıs'ta kapalı kapılar ardında İtalyan piskoposlara yaptığı yorumlarla ilgili çıkan haberleri kabul eden bir bildiri yayınladı.

İtalyan medyası, Papa Francis'in piskoposlarla yaptığı görüşme sırasında İtalyanca konuşurken şaka amaçlı “ibne” tabirini kullandığını bildirdi.

Papa Francis, Vatikan'ın eşcinsel erkeklerin ilahiyat okullarına girmesine ve rahip olarak atanmasına izin verme yasağını onaylarken bu terimi kullandı.

Sözcü Bruni, Papa'nın basında çıkan haberleri dinlediğini hatırlatarak, Katolik Kilisesi'nde “herkese yer var” yönünde uzun süredir devam eden politikasını hatırlattı.

Bruni, “Papa hiçbir zaman kendisini homofobik terimlerle ifade etme veya gücendirme niyetinde olmadı ve bu terimin kullanılmasından rahatsız olanlardan özür diler” dedi.

Papa Francis geçtiğimiz günlerde piskoposların katıldığı bir toplantıda İtalyan rahip adaylarının eğitimi konusunda konuştu.

Vatikan, erkekleri ilahiyat fakültelerine kabul etmeme veya “eşcinsellik yapan, eşcinsel eğilimler gösteren veya sözde eşcinsel kültürünü destekleyen erkekleri” rahip olarak atama eğilimini benimsemişti.

İtalyan medyasına göre Papa Francis, 20 Mayıs'ta İtalyan piskoposlarla yaptığı toplantıda Kilise'nin bu tutumunu doğruladı ve ilahiyat fakültelerinde “zaten bir ibnelik ikliminin var olduğunu” belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir